Nasivin Classic 0,5 mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray | Orrdugulás ellen | Nátha esetén

Nasivin orrspray

nasivin orrspray

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Nasivin Classic 0,5mg/ml oldatos orrspray 10ml

Lásd 4. A betegtájékoztató tartalma: 1. Lehetséges mellékhatások 5. A csomagolás tartalma és egyéb információk 1. Ez a hatóanyag érszűkítő tulajdonságokkal rendelkezik, és ezáltal a nyálkahártya duzzanatának csökkenését idézi elő.

nasivin orrspray leszokni a dohányzásról 15 éves korban

A nyálkahártya-duzzanatot csökkentő orrspray tartós alkalmazása krónikus duzzanathoz és végül az orrnyálkahártya sorvadásához vezethet. A hosszan tartó használatot és a túladagolást kerülni kell. A gyógyszerkészítmények befolyásolhatják egymás hatását.

nasivin orrspray

Az orrspray használata előtt kérje ki kezelőorvosa tanácsát, ha Ön jelenleg vagy nemrégiben hangulatjavító nasivin orrspray triciklikus antidepresszánsok vagy MAO-gátlókvagy vérnyomásnövelő gyógyszereket szed, illetve szedett. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes nasivin orrspray szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az ajánlott adagolást nasivin orrspray szabad túllépni. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és nasivin orrspray kezeléséhez szükséges képességekre Rendeltetésszerű használat esetén a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket várhatóan nem befolyásolja.

Nasivin Classic 0,5 mg/ml Oldatos Orrspray

Hosszan tartó alkalmazás, vagy az előírtnál nagyobb adagok alkalmazása esetén bármilyen, a nátha kezelésére adott oximetazolin-készítmény használata során jelentkezhetnek a szív- és érrendszert is érintő mellékhatások. Ezekben az esetekben a nasivin orrspray és a gépek kezeléséhez szükséges képességek romolhatnak. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A hatás nagyon nasivin orrspray jelentkezik a hatás kialakulását az első használat után 25 másodperccel észlelték egy vizsgálat szerint nasivin orrspray az akár 12 órán keresztül tart.

A készítmény egyszeri adagját legfeljebb naponta háromszor lehet alkalmazni.

Bejelentkezés

Az adagolás során az adagoló orrspray tartályát függőlegesen, az adagoló nyílással felfelé kell nasivin orrspray. Az adagoló nyílást az orrnyílásba illesztve a tartályt erőteljesen meg kell nyomni. Az adagolás során ajánlatos kevés levegőt beszívni az orrnyíláson át, így biztosítható a permet optimális eloszlása.

Tartós alkalmazás az orrnyálkahártya sorvadásához vezethet.

NASIVIN 0,5 mg/ml oldatos orrspray (10 ml) adatlap

Előírás szerint nasivin orrspray mindkét orrnyílásba befújni. Túladagolás elsősorban gyerekeknél fordul elő.

Milyen típusú gyógyszerek a Nasivin oldatos orrcseppek és milyen betegségek esetén alkalmazhatók? Tudnivalók a Nasivin oldatos orrcseppek alkalmazása előtt Hogyan kell alkalmazni a Nasivin oldatos orrcseppeket? Lehetséges mellékhatások Hogyan kell a Nasivin oldatos orrcseppeket tárolni?

A mérgezés tünetei nagyon különbözőek lehetnek. Szorongásérzet, izgatottság, hallucináció és görcsroham léphet fel.

nasivin orrspray lelkileg nem tudja abbahagyni a dohányzást

A testhőmérséklet csökkenése, aluszékonyság, álmosság és eszméletlenség szintén lehetséges. További tünetek lehetnek még: pupillaszűkület, pupillatágulat, láz, izzadás, sápadtság, a bőr kékes elszíneződése a vér oxigéntartalmának csökkenése következtében, szívdobogás, elégtelen légcsere és a légzés leállása, émelygés, hányás, pszichés zavarok, a vérnyomás növekedése vagy csökkenése, rendszertelen szívverés, túlzottan gyors, vagy lassú szívverés.

Mérgezés gyanúja esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy az dönthessen a további teendőkről. Kórházi kezelésre és orvosi felügyeletre lehet szükség. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, mert ezzel már nasivin orrspray pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.