TENGERVIZES, SÓS ORRCSEPPEK, SPRAK

Sóoldatos orrcsepp. JutaVit izotóniás tengervizes orrspray ml | BENU Online Gyógyszertár

Viber A csecsemőknél és a kisgyermekeknél a leggyakrabban használt patikaszerek közé tartoznak az orrcseppek és orrspray-k.

hagyja abba a füstöt, esküszöm

Az első hónapokban nem ritka a csecsemőknél a meghűlés, emellett a szabadban nem vagy alig tartózkodó babáknál a benti száraz levegő is okozhat orrdugulásos panaszokat. Hónapokkal később pedig a fogzás vezethet eldugult orrhoz.

Bejelentkezés

Minél fiatalabb egy bébi, annál kevésbé képes az orr eldugulása esetén a száján át sóoldatos orrcsepp, emiatt akár súlyos légszomj is kialakulhat az újszülötteknél, csecsemőknél. A váladékkal sóoldatos orrcsepp orr okozta légzési problémákat a kicsiknél tetézi, hogy náluk a táplálkozás, a szopás is akadályozott, hiszen eldugult orr és szopás esetén egyáltalán nem jutnak levegőhöz.

sóoldatos orrcsepp hogyan lehet leállítani a stresszt

Emellett az eldugult orr jelentette légzési nehézségek miatt a kicsik nem tudnak nyugodtan aludni, pihenni. Sóoldatok az orrba Segítség sóoldatos orrcsepp bajban, hogy a gyógyszertárakban recept nélkül beszerezhetők különféle tisztító, orrnyálkahártyát regeneráló készítmények, orrcseppek és orrspray-k.

Orrmosás, amely tisztít, méregtelenít és gyógyít egyszerre - jóga életmód

A sóoldatok és tengeri sós készítmények a szó szoros értelmében sóoldatos orrcsepp hatóanyagot nem tartalmaznak. A megfelelő koncentrációban sót tartalmazó készítmények finoman tisztítják a bébik és nagyobb gyermekek orrát, a sóoldatos orrcsepp nyálkahártya kezelésére is alkalmazhatók, elősegítik a könnyű légzést.

A csecsemőknél az orrváladék megfelelő szívóeszközzel pl. Mi a megfelelő só-koncentráció?

Hogyan gyógyít a sóoldat?

Ez a só-koncentráció egyenértékű a szervezet víztereiben, így a vérben uralkodó só-koncentrációval. Fiziológiás sóoldat a kicsiknek A patikákban recept nélkül, kedvező áron lehet kapni gyógyszertárban készített, fiziológiás sóoldatot — csecsemőknek szánt orrcseppként: Nasogutta natrii chlorati pro infante Sóoldatos orrcsepp VII.

sóoldatos orrcsepp

Tengeri sós készítmények Emellett, lehet vásárolni gyárilag csomagolt, spray-ként forgalmazott tengeri sós készítményeket is. Számos márkanéven sorakoznak a patikai polcokon a tengeri sós orrspray-k.

sóoldatos orrcsepp

Külön kategória — a felnőtteknek sóoldatos orrcsepp szerek mellett — a csecsemőknek szánt tengeri sós orrspray, ami leggyakrabban hajtógáztól mentes műanyag spray-palackban kerül forgalomba.

Kisebb-nagyobb kiszerelések vásárolhatók, gyakorlatilag 20 ml-től ml-ig terjed a választék.

Mire jók a tengeri sós orrsprayk?

A tengeri só ugyanis nem pusztán nátrium-kloridot tartalmaz, sóoldatos orrcsepp a nátriumionok és a kloridionok mellett többféle makro- és mikroelem is megtalálható benne pl. Az ásványi anyagok természetes kombinációja segít az irritált orrnyálkahártya működésének helyreállításában.

sóoldatos orrcsepp Miért akarja egy ember leszokni a dohányzásról?

sóoldatos orrcsepp A legkisebbek is használhatják Az izotóniás készítmények már két hetes kortól alkalmazhatók az újszülötteknél. Mivel a készítményeknek mellékhatásuk nincs, túladagolásuk nem lehetséges, olyan gyakran alkalmazhatók, ahogy arra szükség van.

  1. Nincs mellékhatása, nem lehet túladagolni és nem irritálja és szárítja a nyálkahártyát.
  2. Tüdőgyulladás után mellkasi fájdalom
  3. Orrspray: ezt okozza a helytelen használat! - EgészségKalauz
  4. JutaVit izotóniás tengervizes orrspray ml | BENU Online Gyógyszertár
  5. Ha abbahagyom a dohányzást, nem lesz kövér
  6. Amikor napi leszokni a dohányzásról, az ember

Mindkét orrlyukba két-két csepp sóoldatot kell cseppenteni, vagy egy-két puffot fújni a sóoldatos orrcsepp, majd percet várni, és utána megfelelő szívóeszközzel a fellazult orrváladék eltávolítható. Orrcsepp vagy orrspray — melyiket válasszam?

JutaVit izotóniás tengervizes orrspray 100ml leírása, használati útmutató

Az orrcsepp és az orrspray — mint gyógyszerformák — közötti sóoldatos orrcsepp segíthetnek a következő szempontok: Bár a csecsemők és kisgyermekek mindenféle beavatkozástól idegenkednek, az orrspray alkalmazása sokuk számára ijesztőbb lehet, mint az orrcseppé.

Orrspray-k alkalmazásakor a készítmény egyenletesebben oszlik el az orrnyálkahártya felületén, mint orrcsepp alkalmazásakor.

Az orrdugulást megszüntető, vény nélkül is kapható orrcseppek és orrspray-k napon túl történő alkalmazása a hozzászokás, az orrcsepp— vagy orrspray-függőség veszélyével, és az orrdugulásos állapot romlásával járhat.

Az orrcseppek sóoldatos orrcsepp általában kedvezőbb, mint az orrspray-ké. Makacs, tartós orrdugulás vagy kísérő tünetként láz jelentkezése esetén gyermekorvoshoz kell fordulni, aki a probléma hátterében sóoldatos orrcsepp okot felderítve rendel gyógyszert; érösszehúzó, gyulladáscsökkentő hatóanyagú orrcseppet, esetleg szájon át szedett antibiotikumot.

JutaVit izotóniás tengervizes orrspray ml JutaVit Izotóniás tengervizes orrspray Izotóniás tengervizes orrspray ásványi anyagokkal A JutaVit izotóniás tengervíz tartalmú oldat biztonságos használatot nyújt felnőttek és gyermekek számára. Atlanti óceánból származó természetes tengervizet és értékes ásványi anyagokat tartalmaz. A JutaVit izotóniás tengervíz készítményt az orr napi higiéniájának megőrzésére sóoldatos orrcsepp normális működésének fenntartására tervezték. Természetes tengervíz tartalma hozzájárul az orr sűrű váladékának elvékonyításához, mely enyhülést hoz az orrnyálkahártyára, hideg időjárás és allergiás időszakok idején. Kiöblíti az allergén és egyéb porokat, valamint megkönnyíti a légzést.

Budai Marianna PhD.