A mellkasi fájdalom az „álarcos fojtogató” jele is lehet

Nyomás mellkasban. A reflux leggyakoribb tünetei:

View Larger Image 10 tünet, ami halálos szívbetegségre nyomás mellkasban — mikor indokolt egy szív és érrendszeri vizsgálat? Tudta, hogy szívünk az az izom, amelyik egész életünkben folyamatosan dolgozik? Nem csak az nyomás mellkasban legfontosabb szervünkről van szó, hanem a biológia mellett a nagyon hangsúlyos egyéb szerepekkel bír.

A konkrét eset

A nyomás mellkasban az is rámutat, hogy egyik másik szervünket sem ábrázolták annyit a népművészetekben, nyomás mellkasban jelenítették meg az irodalomban a szépirodalomtól a legbugyutább popdalokigmint a szívünket. A szív és érrendszeri vizsgálat manapság már mindenki számára elérhető, mégsem élünk vele akkor nyomás mellkasban, amikor nagyon indokolt lenne. Ennek egy része sajnos abból következik, hogy a szívproblémák tüneteit nem ismerjük fel, illetve nem tudjuk, hogy az egyes tünetek szívproblémára utalnak.

A szorító mellkasi fájdalmat mindenki felismeri, de a szívpanaszok sajnos nem olyan nyilvánvalóak, sőt, nemenként is eltérhetnek!

  • A filmet könnyű kilépni
  • A mellkasi fájdalomnak számos oka lehet, ugyanakkor ezek mindegyike - akár szív eredetű, akár nem szív eredetű betegség áll a háttérben - érdemes az orvosi kivizsgálásra.

Mikor vegyünk igénybe szív és érrendszeri vizsgálatot? Gyakran csak legyintünk rá, amikor a reklámokban riogatnak minket és viccekkel bagatellizáljuk el a problémát, vagy nem is foglalkozunk vele.

Mellkasi fájdalom - Nem csak infarktus okozhatja

Nagyon nagy felelőtlenség azonban vállat rántani az alábbi tünetekre, hiszen lehet, hogy egy pár perces vizsgálat ment meg minket a szívrohamtól.

És ehhez nem csak független, hanem családos emberek rendszeresen így állnak hozzá, akik pedig nem csak a maguk életéért felelnek, hanem vágy a dohányzásra családtagjaikért is.

Milyen tünetek esetén menjünk kardiológushoz? Mellkasi diszkomfort — vagyis kellemetlen érzés a mellkasban. A szívproblémára utaló mellkasi fájdalom nagyon gyakran nyomás mellkasban szegycsont felé irányul, vagy attól balra.

Mellkasi fájdalom

Sokan úgy számoltak be erről az érzésről, hogy olyan, mintha ülne valaki a mellkasukon, vagy enyhe fájdalmat, nyomás mellkasban éreznek. A nők esetében az is előfordulhat, hogy nyomás helyett inkább egyfajta égő érzést éreznek, melyet gyakran gyomorégésnek hisznek, így nem is tulajdonítanak nyomás mellkasban nagy figyelmet.

Pedig a mellkasi diszkomfort nyomás mellkasban nagyon egyértelmű jel, és szív és érrendszeri vizsgálat során könnyen kideríthető, hogy mi okozza nyomás mellkasban az érzést Szorongás, nyugtalanság — a testünk felismeri a benne lezajló folyamatokat, ezért küld üzeneteket nekünk. A közelgő szívroham fenyegető előjele lehet a szorongás, nyomás mellkasban halálfélelem érzése. Megszédülés, eszméletvesztés — A szívroham okozhat akár megszédülést, de nyomás mellkasban is.

megtudhatja, hogyan lehet leszokni a dohányzásról leszokni a dohányzásról hatékony gyógymód

Ez nem csak szívrohamra utalhat, hanem a veszélyes szívritmuszavarra is. Köhögés — igen, nyomás mellkasban köhögés és esetenként a sípoló légzés is a szívbetegség tünete. Néha a betegek még vért is felköhögnek. A köhögést és a sípoló légzést a tüdőben lévő folyadék okozza. Hányinger vagy étvágytalanság — gyakori, hogy, hogy szívroham közben a beteg gyomorpanaszokat észlel.

A szívprobléma ugyanis hasi puffadást okoz, amely az étvágyra is hatással van.

Nem kardiális eredetű mellkasi fájdalom

Természetesen, ha hányingerünk van, akkor nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de több tünet esetén az orvos számára fontos elmondani ezt is. Hideg melyik híresség leszokta a dohányzást — az időszakos hideg verejtékezés figyelmeztető jele lehet a szívproblémának. Gyors vagy szabálytalan szívverés — gyakori velejárója a hideg verejtékezés.

Amennyiben tapasztaltunk ilyet, mindenképpen menjünk el szív és érrendszeri vizsgálatra.

A halolaj segíti a leszokást

Ez a tünetegyüttes gyakran jár együtt szédüléssel, légszomjjal. Légszomj — a légszomj, fulladás több problémára is utalhat, de az esetben, ha pihenés, vagy minimális fizikai tevékenység közben fulladunk ki, akkor bizony intő nyomás mellkasban állunk szemben!

A mellkasi fájdalom az „álarcos fojtogató” jele is lehet

Kevesen tudják, de a szívroham nem minden esetben okoz mellkasi szorítást, de a fulladás, légszomj intő jel lehet. Fáradtság, gyengeség — gyakran előfordul, hogy a nyomás mellkasban megelőző napon, napokon gyengeséget érzünk, gyengének érezzük magunkat. Számos beszámoló tanúsítja, hogy a szívroham alatt is erős fáradtság lesz úrrá rajtunk ez főleg a nők esetében gyakori. Az, hogy állandóan fáradtak vagyunk a szívelégtelenség tünete lehet.

Budapest, I. Honnan tudható, hogy szív eredetű a mellkasi fájdalom?

Amennyiben látszólag ok nélkül kap el minket a tartós gyengeség, akkor jól tesszük, ha jelentkezzünk szív és érrendszeri vizsgálatra! Duzzanat és fájdalom a testen — a szívrohamok esetén nem csak mellkasi fájdalmat érezhetnek nyomás mellkasban betegek, ha a leggyakrabban ott is kezdődik. Gyakori, hogy a vállakra, karra, könyékre, hátra, hasra, vagy az állkapocsra is nyomás mellkasban a fájdalom!

Itt is eltérés lehet a nemek között, hiszen a férfiaknak gyakori, hogy a bal karban jelentkezik fájdalom, vagy zsibbadás.

nyomás mellkasban

A nők esetében viszont mindkét karban, vagy akár a lapockák között is érezhető fájdalom. A szívprobléma okozhatja továbbá a folyadékok felhalmozódását is.

Mit jelez a szorító mellkasi fájdalom? - HáziPatika

Ilyen esetben duzzanatot észlelhetünk az alsó végtagokban, hasüregben is. A szívrohamot, szívelégtelenséget gyakran nem is észleljük, pedig nagyon drasztikus hatást gyakorolhat szívünkre.

Előfordul, hogy a szívbetegek eleinte csak annyit tapasztalnak az egészből, hogy néha megszédülnek, de ezt a fáradtságra fogják, vagy egyáltalán nem vesznek róla tudomást.

Ne nyomás mellkasban el, hogy a szívünk nem pihenhet, nem állhat meg egy percre sem. Ha nem vesszük észre az intő jeleket időben, akkor olyan károsodást szenvedhet el szívünk, ami életveszélyes lehet.

Családjában előfordult már szívbetegség, agyérgörcs? Stresszes mindennapjai vannak, nem tud eleget sportolni, vagy érezte már a fenti tüneteket valaha? A szív és érrendszeri vizsgálat nagyon pontosan fel tudja mérni szíve állapotát és azt is, hogy kell-e aggódnia! Lépjen időben!