Jön a dohányzás elleni védőoltás

Dohányzó oltás

AMR előadás

Teddy Maci Kórház Kedves érdeklődő! Védőoltás előadás A A védőoltást ellenzők nem csak saját magukra és gyerekeikre jelentenek veszélyt a védőoltások dohányzó oltás, hanem a társadalom többi tagjára is, elsősorban azokra, akik valamilyen egyéb egészségügyi okból nem kaphatnak védőoltásokat.

dohányzó oltás

Az oltásellenesek legtöbbször álhíreket és dohányzó oltás felhasználva dohányzó oltás a védőoltások veszélyessége mellett. Ahhoz, hogy eredményesen felvegyük a harcot a terjedő tévhitek ellen, igen fontos az emberek megfelelő tájékoztatása a témában.

Előadásunk is a tájékoztatást tűzte ki céljául.

dohányzó oltás a dohányzásról való kilépés módja

Így amellett, hogy egy igen érdekes világba, dohányzó oltás immunrendszer, a kórokozók és védőoltások dohányzó oltás nyerhetnek bepillantást a diákok, olyan alaptudást adunk nekik a témában, aminek a birtokában később felelős, önálló döntést tudnak hozni védőoltások tekintetében. Az előadás minden középiskolás osztálynak ajánlott, nem tartalmaz túl sok szakkifejezést, így azok számára is könnyen érthető, akik elsősorban nem a biológia, kémia tárgyak iránt érdeklődnek.

Nem éri meg a dohányzás elleni oltás

Az előadáson részt vevők megismerkedhetnek a passzív és aktív immunizálás, a kampányoltások és önkéntes oltások fogalmával, az oltási naptárral, illetve néhány oltások által kivédhető betegséggel és az oltás elmaradásának veszélyeivel. Ezeken a témákon kívül a diákok egyéb, a védőoltásokkal kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak.

dohányzó oltás leszokni az egész igazságot

A WHO mellett sok egyéb dohányzó oltás szervezet is a terjedő antimikrobiális rezisztencia veszélyeire hívják fel a figyelmet, és cselekvésre szólítják fel az emberiséget a terjedő rezisztencia megállítására. Ennek ellenére a téma sajnos kevés figyelmet kap a dohányzó oltás társadalom részéről.

megválaszolja, hogyan lehet leszokni a dohányzásról

Ennek megváltoztatása érdekében tartunk felvilágosító előadásokat középiskolások számára, hiszen az AMR terjedése ellen nagyon sokat tehetnek ők maguk is. Az előadás az AMR témakörén belül elsősorban az antibiotikum rezisztenciával foglalkozik. Az antibiotikum rezisztencia terjedésében óriási szerepet játszik a nem megfelelő, felelőtlen antibiotikum használat a dohányzó oltás részéről.

Egyrészt erre a problémára hívjuk fel a diákok figyelmét, másrészt bepillantást nyújtunk az antibiotikum rezisztencia kialakulásának egyéb tényezői mögé.

A középiskolások megismerkedhetnek az antibiotikumok felfedezésének történetével, dohányzó oltás antibiotikum rezisztencia fogalmával, a baktériumok és a rezisztens baktériumok izgalmas világával, valamint tanácsot kapnak a megfelelő antibiotikum használatra vonatkozóan.

Koronavírus - Nagy-Britanniában a héten kezdődik az oltóanyag emberi tesztelése

Az előadás végére a diákok tudatában lesznek az antibiotikum rezisztencia jelentette veszélyekkel és egyben megkapják a megfelelő információt, ami ahhoz kell, hogy változtathassanak a jelenlegi helyzeten. Az előadás érthetően, szemléletesen mutatja be ezt az igen komplex problémát, így minden középiskolás osztály számára ajánljuk.

  • Hogyan lesz az akarat lehagyni a dohányzást
  • Hogyan lehet jobban leszokni a dohányzásról?
  • Mit tudok használni a dohányzásról való leszokáshoz?

Kézmosás és védőoltások Az előadás érthetően dohányzó oltás izgalmas módon ismerteti meg az általános iskolásokat immunrendszerünk működésével, ki és hogyan tudott leszokni a dohányzásról védőoltásokkal és azok hasznosságával.

Az előadás második része a helyes kézmosást mutatja be az iskolásoknak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezeket az ismereteket a gyerekek már általános iskolás korban elsajátítsák. Ha a megfelelő kézmosás megszokássá válik, illetve az oltások fontosságát már ilyen fiatalon belátják, rengeteg későbbi betegség és fertőzés előzhető meg.

dohányzó oltás

Gyakorlatilag a kézmosás és a beoltottság ugyanolyan alapvető részei az egészséges életmódnak, mint a rendszeres testmozgás, vagy a gyümölcsfogyasztás. Ezekkel a módszerekkel tehetünk a legtöbbet a fertőző betegségek ellen és egyben nagyon sokat egészségünk megőrzéséért.